Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Régiség Restaurátorok képes leírás - Régiség.tlap.hu
részletek »

Régiség Restaurátorok - Régiség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: regiseg.tlap.hu » Régiség Restaurátorok
Keresés
Találatok száma - 34 db
Ábrahám Lajos - Kovácsoltvas restaurálás

Ábrahám Lajos - Kovácsoltvas restaurálás

A Restaurátorok és Szépművesek Országos Közhasznú Egyesületének vagyok tagja, lassan 10 éve. Eddigi restaurációim főként Osztrák és Német területen találhatóak. Mindenféle kovácsoltvas termék restaurálását vállalom, legyen szó kapuról, kerítésről, kovácsoltvas bútorról, lakberendezési tárgyakról, ajtóról. A hiányos termékeket is elvállaljuk. 50 éve vagyok a szakmában, jól ismerem a hagyományos és modern technológiákat egyaránt. Restauráláson kívül vállalunk egyedi kovácsoltvas termékek gyártását is.

Anker órásműhely - Antik óra, régiség

Anker órásműhely - Antik óra, régiség

Adorján Zoltánnak hívnak. Az órás mesterséget - hivatásként - már több, mint 25 éve folytatom, amiben gyermekkori álmaim valósulnak meg. Profilom a mechanikai és elektromos órák javításán túl faipari tevékenységet is jelent, amely ingás órákat, állóórákat és különféle zenélő-, tokba helyezhető szerkezetek restaurálását öleli át. A munkám és a hobbim szorosan kötődik egymáshoz, hiszen gyűjtő is vagyok. Hajdan egy hagyaték megszerzésével kezdtem órás tevékenységemet, később munkámat megismerték és egyre szélesebb vevőköröm megtisztel bizalmával.Ehhez nagyban hozzájárult, hogy nem fogadom el a megoldhatatlan fogalmát, és nem kenyerem a szakmai kibúvók keresése. Öreg, fa fogaskerekes szerkezetektől a műhold-vezérelt legmodernebb időmérőkig mindenfélével találkoztam már, és javítottam, így bátran rám bízhatja a legféltettebb családi óráit, szerkezeteit, zenélő dobozait, a köznap használt sorozatóráit.

Antik bútor másolatok

Antik bútor másolatok

Antik bútorok másolatainak készítésével, javításával, restaurálásával, intarziakészítéssel, faszobrászattal, lépcsők, valamint egyedi bútorok készítésével foglalkozunk. Fő tevékenységünk az antik bútorokról készült másolatok készítése, melyet a megrendelő igénye szerint készítünk el hozott fénykép, vagy a nálunk kiválaszott kép alapján, illetve megtervezzük azt az adott stílusban. Műhelyünkre a családias hangulat a jellemző. Munkánk egyben a hobbink is, ennek is köszönhetően nincs számunkra lehetetlen.

Antik óra restaurálás

Antik óra restaurálás

A profilunk továbbra is a régi: kar, -ébresztő,és -fali órák árusítása, elemek cseréje, javítása. Antik órák restaurálása, nagyobb órák esetén oda - vissza szállítással, lakáson történő üzembehelyezéssel. Asztali és fali órák fatokjának javítása. Óraszíjak és csatok nagy választékkal kaphatók, díjtalan felszereléssel. Elemek cseréje valamennyi kvarcóra típusba, autótávnyitóba, számológépbe.

Antik órák restaurálása, régiség felvásárlás

Antik órák restaurálása, régiség felvásárlás

Antik órák restaurálása ( ingás órákat, állóórákat és különféle zenélő-, tokba helyezhető szerkezetek javítása, restaurálását), - mechanikai és elektromos órák javítása, - karórák, zsebórák, antik fali és asztali órák javítása - régiség felvásárlás - számlap készítés, felújítás, egyedi zománc számlap készítés - Kar, - ébresztő, - fali órák árusítása, - elemek cseréje, - minőségi Hirsch szíjak árusítása - óraszerkezetek tisztítása, olajozása - szíjak, csatok szerelése, - törött óraüveg cseréje, - óratok polírozás, óraüveg polírozás - karóra vásárlás

Arlea-art restaurátor

Arlea-art restaurátor

Antik üvegdíszes, mozaik betétes velencei (Muranói) tipusú tükör helyreállítása, kiegészítése, restaurálása. antik üveg dísztárgyak ( szecessziós cseh üveg, muranoi üveg, stb.) kiegészítése, restaurálása. Kerámia, porcelán antik dísztárgyak ( bokály, hucul, művészeti alkotások stb.)kiegészítése, retusálása, restaurálása. Régészeti leletek, üveg, kerámia és egyebek állagmegóvása, konzerválása, kiegészítése és restaurálása.

Barokk 2005 - Szendi Zsolt díszítőfestő

Barokk 2005 - Szendi Zsolt díszítőfestő

A Barokk 2005, egy régi - új egyéni vállalkozás a díszítés, díszítőfestés, épületfestés, épületdíszítés és templomfestés témakörben. A vállalkozás célja, hogy bemutassa és még jobban népszerűsítse azokat a technikákat és tapasztalatokat amit ez a szép és régi foglalkozás fel tud kínálni .A különböző barokk, reneszánsz ornamentika, aranyozás és stílusfestés készítésének, valamint a restaurálás rejtelmeit Takáts Ferenc(Feri bácsi), nagy tekintéllyel bíró idős templomfestő keze alatt sajátíthattam el, sok közös egyházi templom és műemlék felújításánál. Az egyházi épületeken kívül kastély és egyéb műemlék- rekonstrukció is született a kezünk alatt. A szakmában eltöltött több mint 15 évem alatt sokat változott a világ, de úgy látom az emberek többségében meg van a szépség és igényesség utáni vágy. Úgy gondolom ez a speciális szakma olyan tárházzal és adottságokkal rendelkezik mely egy kis fantáziával körítve sok segítséget tud nyújtani a modern épületek, otthonok díszítésében is.

Bauer Mihály - műbútorasztalos mester

Bauer Mihály - műbútorasztalos mester

Második generációs műbútorasztalos mester vagyok, több mint 40 év gyakorlattal. Antik bútorok, intarziás bútorok és styl bútorok felújításával, javításával, restaurálásával foglalkozom. Referencia munkáim az osztrák nagyköveti rezidencia antik bútorai között és sok-sok magánszemélynél lelhetőek fel. Munkáim során az antik bútorok, felújításához restaurálásához, kizárólag korhű anyagokat és munkamódszert alkalmazok. Célom az előttünk járó iparos nemzedékek míves munkáinak megőrzését elősegíteni.

Bencze András - ötvös iparművész - fém szakrestaurátor

Bencze András - ötvös iparművész - fém szakrestaurátor

Bencze András szabadfoglalkozású ötvös iparművész - fém szakrestaurátor, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja vagyok. Műhelyemet 1986-ban alapítottam. Fő profilom új tárgyak tervezése és kivitelezése hagyományos kézműves módon. Tevékenységem 1988-tól fém restaurátori tevékenységgel bővült.

Hirdetés
Bieder restaurátor - Antik bútorok restaurálása

Bieder restaurátor - Antik bútorok restaurálása

Vállalkozásunk célja, hogy minél több otthonba megteremthessük azt a harmóniát, kiegyensúlyozottságot, amit egy szakszerűen restaurált antik bútor vagy egy művészi érzékkel kivitelezett stílbútor sugároz magából. Reméljük, hogy sok olyan partnerrel tudunk majd a jövőben együttműködni, akik szintén fontosnak tartják az antik tárgyak szakszerű restaurálását, ami által megmenthetjük ezeket a remekműveket a jövő generációi számára is. Azok felé is nyitott a cégünk, akik úgy gondolják, hogy saját maguk akarják egy bútor funkcióját, méretét, színvilágát meghatározni egy adott bútorstíluson belül, vagy a már meglévő antik tárgyaikat szeretnék kiegészíteni újakkal.

Brika Bútor - Antik bútor restaurálás

Brika Bútor - Antik bútor restaurálás

Antik bútorok teljes körű restaurálása - bútorok kárpitozása - aranyozás - nádazás - régi vagy új anyagból stilbútorok készítése - szakszerű bútor szállítás. Stil- és Modern bútorok - régi vagy új anyagból stilbútorok készítése - egyedi igények szerinti modern bútorok, beépített szekrények és egyéb használati tárgyak tervezése - kivitelezése - nyílászárók, térelválasztók tervezése - kivitelezése - galériák és falburkolatok építése.

Bútor ambulancia - restaurálás

Bútor ambulancia - restaurálás

A hetvenes években kezdtük meg az önálló munkát. Az első időkben kizárólag restaurálással, egy-két egyedi bútor- és órareplika-készítéssel foglalkoztunk. A többi tevékenységet az elmúlt 13 évben vettük fel szolgáltatásaink palettájára. Így a folyamat minőségét az elsőtől az utolsó lépésig kontrollálni tudjuk. Minden, amivel foglalkozunk, nem csak a munkánk, de hobbink és szívügyünk is. Ha egy bútort kell javítani, pótolni, egy emberöltő gyakorlati és elméleti tapasztalata áll mögöttünk. Az új bútorok készítésénél is igyekszünk meríteni a régi stílusok formavilágából - akkor is, ha ez aprólékosabb és időigényesebb munkát jelent, mint a mai modern bútorok általában.

Cellin-Art Restaurátor, Ötvös és Belsőépítész Kft.

Cellin-Art Restaurátor, Ötvös és Belsőépítész Kft.

A Cellin-Art Restaurátor, Ötvös és Belsőépítész Kft. keretében az alábbi munkák elvégzését vállaljuk, mind közmegrendelők, mind magánszemélyek részére. Egyedi igények szerint kisebb fémtárgyak restaurálását, elkészítését is vállaljuk: Fém tárgy javítás, restaurálás, Kovácsoltvas felújítás, restaurálás, Antik tárgy javítás, restaurálás, Ötvöstárgy javítás, restaurálás, Antikolás, patinázás, mesterséges öregítés, Szobor javítás, szobor restaurálás, Műemlék felújítás, restaurálás.

Classic Design Kft.

Classic Design Kft.

Szolgáltatásaink: - Bútor és képkeret restaurálás - Bútormásolat, egyedi bútor készítése - Belsőépítészeti munkák tervezése, kivitelezése - Falburkolat készítés - Kárpitozás - Vasalatok, veretek, kilincsek felújítása, pótlása - Értékbecslés, tanácsadás - Antik bútor adás-vétel - Bútorok aukcióra való felkészítése.

Dicső Ágnes vászon- és táblaképek restaurátora

Dicső Ágnes vászon- és táblaképek restaurátora

Több mint tíz éve dolgozom festőrestaurátorként. Nap mint nap rácsodálkozom, hogy mennyire a magaménak érzem e hivatást. Élvezem a felelősséget, mely minden alkalommal jelen van, ahogy egy festményhez nyúlok. Tetszik, hogy önállóan kell döntéseket hoznom, de azt is szeretem, ha a kollegáimmal együtt gondolkozunk. A munkámban az a szép, amikor egy kvalitásos darab visszanyeri mindazt a szépséget, ami régi pompájából megmaradt. A restaurátor hivatása szerény, alázatos magatartást követel: a műtárgy érdekeit szem előtt tartva kell megkeresnie a legjobb megoldást, mely a tárgy továbbélését szolgálja, úgy, hogy ő maga eközben teljesen háttérben marad. Minden elkészült és átadott restaurált festmény technikai tudást, anyagismeretet és művészi érzékenységet feltételez. Aprólékos, kitartó munkával, a rész és az egész harmóniáját figyelembe véve születnek újjá munkám nyomán a műtárgyak.

Erdős és Fia Asztalosműhely

Erdős és Fia Asztalosműhely

Erdős és Fia Asztalosműhely Cégünk 1992-ben alakult. Általános faipari gépekkel felszerelt 200m2-es műhelyünk van. Alkalmazottaink száma 6 fő. Főbb profilunk: Lépcső, lépcsőkorlát, galéria (íves, hajlított és hagyományos kivitelben), Exkluzív, faragott lépcsők, Falburkolatok mindenfajta kivitelben, Bútorok egyedi méretekben (modern, stíl), Konyhabútor (modern, hagyományos, fafrontú), Üzlethelyiségek komplett berendezése, Fafaragás, restaurálás, Szabadkézi faesztergálás, Restaurálás, A fentiek egyedi tervezése és kivitelezése.

Festmény restaurálás

Festmény restaurálás

Az aranyhíd festmény galéria rövid határidővel vállalja festmények restaurálását, megfakult és besötétedett képek tisztítását, szakadások és repedések helyreállítását magas szakmai színvonalon. Restaurálásra szoruló festmények átvétele Budapesten és veszprémi központunkban. Aranyhíd a kortárs festmények galériája.

Tuti menü