Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Régiség Restaurátorok képes leírás: Jancsó - Weber [2. oldal]
részletek »

Régiség Restaurátorok: Jancsó - Weber [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: regiseg.tlap.hu » Régiség Restaurátorok
Keresés
Találatok száma - 34 db
Jancsó Gergely díszműkovács iparművész

Jancsó Gergely díszműkovács iparművész

A kovácsmesterség igazán szép területe a sérült kovácsműves alkotások eredeti állapotba való visszaállítása. Restaurálás közben lehetőségünk van arra, hogy olyan mesterek munkáin dolgozzunk, akik koruk kiemelkedő művészei voltak, átélhetjük az érzéseiket, és eredeti pompájukba állíthatjuk vissza ezeket az alkotásokat az eredeti technológiával. Nálunk az építészettel összefüggő kovácsműves alkotások leggyakrabban 100-150 évesek (kapuk, kerítések, kovácsoltvas elemek), az eltelt idő nyomot hagyott rajtuk, hiányossá váltak esetleg elvesztek, és csak egy rajz maradt utánuk. Természetesen nemcsak az építészettel kapcsolatos alkotásokat lehet megmenteni az utókor számára, hanem ennél jóval idősebb használati tárgyakat, dísztárgyakat, fegyvereket stb. is. Nagyon szeretem ezeket a munkákat, mert kreativitást és az eredeti alkotókkal azonos szellemben való gondolkodást igényelnek. Modern felületkezeléssel a restaurált munkák eltarthatósági idejét a sokszorosára növelhetjük, így az utókornak is hosszú évtizedeken-évszázadokon keresztül megmaradhat a mester eredeti üzenete.

Károlyi Györgyi okl. farestaurátor művész

Károlyi Györgyi okl. farestaurátor művész

Restaurátorként fő feladatunk az, hogy a műtárgyak állapotát megőrizzük a következő nemzedékek számára is. Fa alapú műtárgyak restaurálása : oltár restaurálása, táblakép restaurálás, ikonosztázion restaurálása, képkeret restaurálás, műemléki restaurálás, múzeumi restaurálás, festett fatárgyak helyreállítása, szobor restaurálása, famennyezet restaurálás, egyéb szakrális berendezési tárgyak restaurálása, konzerválás.

Képkeret restaurálás

Képkeret restaurálás

A restaurálás célja: a kulturális örökséghez tartozó tárgy (képkeret, festmény) állagmegóvása, esztétikai, történeti épségének helyreállítása olyan konzerválási eljárással, ami biztosítja a tárgy jövőbeni fennmaradását a restaurálás segítségével. A restaurálás során megőrizzük a képkeret, festmény fizikai, esztétikai, történeti integritását. A restaurálás alkalmával igyekeszünk olyan resteurátori eljárást alkalmazni, ami a képkeret, festmény szempontjából a legideálisabb megoldás.

Képkeretező és képkeret restaurátor Győr

Képkeretező és képkeret restaurátor Győr

Van egy régi festménye és fel szeretné újítani? Eltörött, megromlott az állapota a régi blodel keretének? Győrben a képkeretező és művészgalériában a belvárosban, képkeret restaurálással és kortárs művészeti alkotások értékesítéssel foglalkozunk. Megannyi elégedett ügyfél bizonyítja 25 év szakértelmét és stílusérzékünket. Az általunk elvégzett munkákat a legnagyobb precizitással végezzük. Ha profi képkeretezőt keres Győrben, Czinger Ervint keresi!

Magyar Restaurátorok Egyesülete

Magyar Restaurátorok Egyesülete

Magyar Restaurátorok Egyesülete a műemlékek és kulturális javak védelméért tevékenykedő okleveles restaurátorművészek szakmai egyesülete és érdekképviselete. A A restaurálás a legtöbb hivatásszerűen végzett tevékenységgel szemben ma még nem törvényesen védett szakterület. Nemcsak az kezelheti a kulturális javakat, akit restaurátorrá képeztek ki és azt megfelelő módon igazolni is tudja, jelenleg inkább az a helyzet, hogy mindenkinek szabad restaurálnia, következésképpen használhatja a restaurátor megnevezést, mely gyakorlat a kulturális javak állagában felbecsülhetetlen károkat okozhat. A kulturális javak olyan tárgyak, képi, írásos emlékek, művészeti alkotások, gyűjtemények, amelyek pótolhatatlan művelődéstörténeti értékeket képviselnek. E tárgyak dokumentumértéke a művészettörténet, a régészet, a néprajz és más tudomány-szakok kutatási területének kiindulási alapja, ezért különösen fontos ezek eredetiségét és valódiságát megőrizni és átörökíteni az eljövendő nemzedékek számára.

Mufics István ötvös-restaurátor

Mufics István ötvös-restaurátor

Antik és modern ötvös-fém dísztárgyak ezüst, bronz, réz, arany, vas, ón, ólom restaurálás előtti és restaurálás utáni állapotát tekinthetik meg. Megrendelésre már meglévő műtárgyakról másolatokat is készítek. Ha van restaurálásra szoruló ötvös-fém dísztárgya kérem keressen bizalommal.

Nemes Tamás -  Porcelán-kerámia tárgyak restaurálása

Nemes Tamás - Porcelán-kerámia tárgyak restaurálása

Porcelán műtárgyak restaurálása: Meisseni porcelán, Herendi porcelán, Bécsi porcelán, Hollóházi porcelán tárgyak restaurálása, javítása. Restaurátor műhelyünkben a hiányzó porcelán részek pótlását, festését, ragasztását, restaurálását évtizedes gyakorlattal rendelkező restaurátor munkatársaink végzik. A már korábban rosszul összeragasztott tárgyakat újra javítjuk, az összetört darabokat ragasztjuk, kiegészítjük és az eredetit leginkább megközelítő módon festjük. Porcelán-kerámia tárgyak restaurálásán túl távol-keleti és Dél-amerikai agyagszobrok, kerámiák, használati tárgyak restaurálását is végezzük.

Németh Ferenc Órás Bolt - Antik és régi órák klinikája

Németh Ferenc Órás Bolt - Antik és régi órák klinikája

Keressen fel bátran órajavításokkal mindent megoldunk ami lehetséges, üzletünk több évtizede van ezen a helyen és a mai napig várja kedves vevőinket. Mechanikus, fali, ütős, asztali, zseb, kar és egyéb régi mechanikus órák valamint kvarcórák javítása. Antik Órák javításával is foglalkozunk .

Otthon galéria - képkeretezés restaurálás

Otthon galéria - képkeretezés restaurálás

Azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik még nem tudják, hogy hova forduljanak pl. a régi családi örökséggel - a kevésbé értékes, de számukra mégis kedves festménnyel, karosszékkel (ami még a nagyié volt), régi, elmosódott családi fotókkal -, melyeket sajnos a nagyobb restaurátor műhelyek legtöbbször nem, vagy csak igen drágán vállalnak.

Hirdetés
Rácz Barnabás - hangszerkészítés, restaurálás mesterfokon.

Rácz Barnabás - hangszerkészítés, restaurálás mesterfokon.

Rácz Barnabás - hangszerkészítés, restaurálás mesterfokon. - Új nagybőgők, csellók készítése. A zenekari modellektől kezdve, a professzionális szólóhangszerekig. - Jazz bőgők, kópiák építése, egyéni elképzelések megvalósítása. - Régi, romos állapotban lévő hangszerek teljes restaurálása. - Már nem javítható hangszeralkatrészek cseréje korabeli anyagokkal, korhű kivitelezéssel - Szakszerűtlen javítások helyreállítása. - Különböző esztétikai károsodások kijavítása: /a hangszerre került idegen lakkrétegek eltávolítása, lakkretusálás, kopott felületek konzerválása/. - Finom hangszerakusztikai és játéktechnikai beállítások. Hiszem, hogy ha nagynevű, régi mesterek hangszereinek hangját visszaadom, a lelkük is visszatér. Elhivatottan, lelkiismeretes, nívós munkával, műhelyemben képzett munkatársakkal fáradozom e cél érdekében.

Remind Bútor Bt.

Remind Bútor Bt.

Bútor restaurálás modern és hagyományos technikával. Otthonunk megjelenésében meghatározó szereppel bírnak a kárpitos bútorok, melyek sajnos az idő előre haladtával elhasználódnak. A régi, jól megszokott, nagyobb értékű bútoraink esetében legtöbbször sokkal gazdaságosabb az adott bútor restaurálása, mint annak lecserélése. Különösen igaz ez antik bútorok esetében, melyek egy kárpitcserével teljesen újjá varázsolhatóak. Évek óta foglalkozom, bútorok restaurálásával, kárpitozásával. Szakértelmem és a antik bútorok szeretete, garancia arra, hogy ügyfeleim mindig maximális minőséget kapjanak.

Rest-Artis restaurátor művészeti műhely

Rest-Artis restaurátor művészeti műhely

Műhelyünkben magán-, köz- és egyházi gyűjtemények valamint aukciós házak megbízásából végezzük olaj-, tempera-, akril-, akvarell-, pasztellképek, díszkeretek és szobrok restaurálását, továbbá műhelyen kívül falképek vagy nehezen szállítható festett műtárgyak szakszerű felújítását. Diplomás restaurátorokból álló csapatunk igény szerint vállalja műtárgyak teljes körű műszeres vizsgálatát, és a kapott eredményekről dokumentáció elkészítését.

Rétfalvi László - műbútorasztalos restaurátor

Rétfalvi László - műbútorasztalos restaurátor

A tudásom nagyrészét változatos munkahelyeim és nagytudású mestereimnek köszönhetem. A restaurátori és az asztalos szakma számos területén megfordultam s az így szerzett tapasztalatokat kamatoztatom munkáim során a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében. Antik-, és still bútorok restaurálása, felújítása Szolgáltatások: Régi stílusú új bútorok készítése, Képkeretek felújítása (gipszes keretek is), Képek tisztítása, Aranyozás, Kárpitozás...

Schatz Zoltán festő-restaurátor

Schatz Zoltán festő-restaurátor

Festmények restaurálása, tisztítása, felületi kezelése felsőfokon gyors határidővel, konzerválás, rossz minőségű restaurálás javítása, vászonképek utófeszítése magas technikai szakképzetséggel. Képek becslése, eredetiség vizsgálat, szakvéleményezés, gyűjtemény kialakítása- szervezése-leltározása, foto dokumentáció készítése. Aukciós, befektetési és értékesítési tanácsadás. Műbizonylat elkészítése.

Szűcs Csaba bútorrestaurátor

Szűcs Csaba bútorrestaurátor

Antik és stílbútorok restaurálása a megrendelő igényei szerint, hagyományos technológiával, természetes anyagok felhasználásával. Fali, asztali, álló óratokok, zongorák, felújítása. Kópia készítés, aranyozás, intarzia készítés. Boulle bútorok felúítása. Réz, csontberakásos bútor restaurálása.

Vali Zsuzsanna - festő- restaurátor művész

Vali Zsuzsanna - festő- restaurátor művész

Vali Zsuzsanna marosvásárhelyi származású diplomás festő-restaurátor művész vagyok. Tevékenységem: Vászonra, fára és egyéb hordozóra (pl. karton, üveg, fém) készített festmények, képkeretek valamint falképek szakszerű konzerválása, restaurálása. Műtárgyak fototechnikai és mikroszkópos vizsgálata, anyagvizsgálat. Restaurátori dokumentáció összeállítása. Festménymásolatok készítése. Falképek festése, belső terek dekorálása. Portréfestés, önálló festészeti alkotások létrehozása.

Weber Lajos - Antik lámpa restaurálás

Weber Lajos - Antik lámpa restaurálás

Megfelelően kiválasztott világítótest, otthonának szépségét és hangulatát emeli ki. Felújításoknál, egyedi lámpáinknál, mindig a precíz kézi kidolgozás, biztonság és a beépített alkatrészek minősége a legfontosabb szempont. Ezért tudunk több mint 10 éves garanciát vállalni. Lámpáinkkal örömet és nem bosszúságot szeretnénk, szerezni, minden kedves megrendelőnek, vásárlónak. Termékeink, egyediek és értékállóak.

Tuti menü